Masa fermentująca
Zakres podstawowy
Niemal codziennie badamy próbki masy z fermentora – zarówno w ramach monitoringu biotechnologicznego, jak i w formie jednorazowej kontroli parametrów procesu.
Większość próbek analizujemy w zakresie podstawowym, obejmującym:

Uzupełnienie badań
Czasem, gdy wydajność produkcji biogazu odbiega od wartości wstępnie prognozowanych lub ulegnie zmniejszeniu z przyczyn innych niż by na to wskazywały wyniki analiz podstawowych albo obniżenie dawek substratów – zalecamy uzupełnienie badań o następujące analizy:
Badania masy z fermentora najczęściej wykonujemy w ramach monitoringu biotechnologicznego biogazowni. Wówczas, mając do dyspozycji historię wyników, możemy spojrzeć na proces w szerszej skali i doradzać w kwestii jego optymalizacji.
Nie jesteś pewien, jakie badania wykonać? Chętnie doradzimy!
Tutaj znajdziesz wskazówki dotyczące samodzielnego pobrania próbek do badań.